Ny restaurang i Rosendal

Tidigare i höst öppnades konditori Frida Leijon som blivit en mötesplats för folk i området. Nu öppnar även Elma All Day Dining – restaurangen på hörnet som ska fånga upp människor runt om Uppsala och bidra med en avslappnad stämning i Rosendal.

Det är bröderna Ridvan, Arkan och Muhettin Bimay som tillsammans har öppnat restaurang Elma. Sedan två år tillbaka driver de Melrose café som är beläget i Luthagen. Nu har bröderna gemensamt startat en ny restaurang i Rosendal, som invigdes måndagen den 18 november.

Elma All Day Dining serverar det mesta, allt ifrån vedugnsbakad pizza och sallader till fika, frukost och brunch. Tanken är att restaurangen ska erbjuda dygnets alla måltider hela dagen.
– All day dining är ett lite annorlunda koncept, ett mixat koncept brukar vi kalla det. Det innebär att man ska kunna blanda måltider lite hur man vill. Vill man ha frukost klockan åtta på kvällen kan man få det eller lunch vid frukosttid. Det finns inte så mycket regler, tanken är att det ska vara avslappnat, berättar Ridvan.

Restaurangen har olika skepnader. I början av dagen är Elma ett mysigt frukostkafé, men blir sedan en lunchrestaurang i full rulle och avslutningsvis uppstår en hemtrevlig middagsrestaurang. Det kommer att erbjudas flera olika typer av mat men framförallt svensk mat och rätter med influenser från mellanöstern och Turkiet, och så självklart – vedugnsbakad pizza.
– Jag tror att konceptet är nytt för Uppsala­borna, så det ska bli kul att se responsen. Man ska kunna komma hit oavsett vilken sinnesstämning man är i. Vill man ha en mysig fika så har vi det, vill man ha en god middag så har vi det också. Vi har det mesta, säger Ridvan.
Lokalen har plats för upp till 90 sittplatser och tanken är att restaurangen ska bli som ett vardagsrum för folk i området, men även för besökare från hela Uppsala. Restaurangen ska också spegla det som det nya, moderna kvarteret Grindstugan står för, det vill säga en plats för nytänkande och nya koncept.
– Hur man vill ha det när man kommer hit är helt valfritt. Vi erbjuder det man är sugen på just då, oavsett vilken tid på dagen det är. Alla är välkomna!