Biblioteket levererar bokkassar hem

Liksom övriga bibliotek i kommunen erbjuder Gottsunda bibliotek nu alla som är 70 år och äldre att få en kasse med böcker och andra medier hemlevererad. Uppsala är först med erbjudandet av de större kommunerna i landet.
– Biblioteken är viktiga och självklart ska de som befinner sig i riskgrupper och håller sig hemma kunna fortsätta att läsa. Med den här utvidgade ”Boken kommer” möter vi ett behov från många 70-plussare i karantän, säger Linda Eskilsson (MP), kulturnämndens ordförande.

Bokkassen är ett samarbete mellan Bibliotek Uppsala och Gemensam service.
– Jag vet att det är tufft för många äldre Uppsalabor att behöva begränsa sitt sociala liv och leva i ovisshet kring när man kan återgå till en normal vardag. Förhoppningsvis kan bra böcker få tiden att gå lite snabbare och göra det lite lättare att fortsätta stanna hemma tills det här är över, säger Caroline Hoffstedt (S), äldrenämndens ordförande.