Uppsalas klimatvecka 2021

I slutet av mars arrangeras Uppsalas klimatvecka. Hållbar konsumtion och livsstil är temat och evenemanget riktar sig till alla invånare i Uppsala. Fram tills den 14 februari har privatpersoner, företag och föreningar chansen att anmäla sitt intresse för att anordna en aktivitet under Klimatveckan.

Syftet med veckan är att bidra till att utsläppen i Uppsala minskar. Nästan två tredjedelar av konsumtionens utsläpp av växthusgaser kommer ifrån hushållens konsumtion och därför är invånarna Klimatveckans målgrupp. De områden där invånare kan göra störst skillnad – livsmedel, boende, konsumtion och resor – kommer att stå i centrum. Målet är att veckan fylls av kunskap, insikt och verktyg som möjliggör för invånare och samhälle att lättare ställa om till det som krävs för ett klimatpositivt Uppsala 2050.

De som vill är välkomna att anmäla intresse för att vara en del av Klimatveckan och anordna aktiviter och bidra med kunskap, tips eller tjänster inom veckans tema. På det sättet får man chansen att visa Uppsalas invånare sitt arbete för en hållbar framtid. Största delen av veckan kommer att ske via digitala kanaler, men i vissa fall på offentliga platser där människor ändå befinner sig, t.ex. i skolan och på busshållplatsen.