Full rulle på Fritidsbanken i Gottsunda

Sedan början av februari håller Fritidsbanken i Gottsunda åter öppet (enligt de restriktioner som krävs). På Fritidsbanken kan du låna sportutrustning av olika slag och under de vintriga veckorna som passerat har det varit full rulle på verksamheten.

Till SVT säger de ansvariga att utlåningen fyrdubblats sedan förra året och att orsaken är både pandemin och det vackra vädret. Samtidigt som man hälsar alla välkomna att låna det de behöver (under en tvåveckorsperiod) efterlyser man mer utrustning.

På Fritidsbanken uppmanar man alla att vid städning och rensning av garderober och källarutrymmen ska passa på att lämna in skridskor, skidor, pjäxor, sportskor, flytvästar, tennisrack och allt möjligt annat till Fritidsbanken. ”Vi är som ett bibliotek, fast med sport- och fritidsutrustning. Alla får låna, allt är gratis, fokus på miljö” skriver man på Facebook.

Mer information och öppettider för alla Fritidsbanker hittas på www.fritidsbanken.se.